διαλογισμός

Αιθέρια έλαια και διαλογισμός.

Και μετά το ‘βάλε χρώμα στον διαλογισμό σου’, έρχεται το ‘βάλε μυρωδιά στον διαλογισμό σου’! Υπάρχουν τόσοι τρόποι να κάνετε τον διαλογισμό σας μια μοναδική εμπειρία μέσα στη μέρα σας που θα σας χαλαρώνει σωματικά και ψυχικά, το θέμα είναι να πάρετε την απόφαση και να τον εντάξετε στη ζωή σας. Ας μπούμε όμως στο θέμα! Τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για τα οφέλη τους σε μυαλό και σώμα βοηθώντας από την αντιμετώπιση εγκαυμάτων μέχρι και την αντιμετώπιση της αϋπνίας και του άγχους. Τα αιθέρια έλαια λοιπόν, μπορούν να ενισχύσουν τον διαλογισμό σας, να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε αλλά και να δημιουργήσετε μια πιο πνευματική πρακτική.

Πως θα χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια.

Υπάρχουν δύο τρόποι να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια στον διαλογισμό σας. Ο πρώτος είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες στου ειδικούς διαχυτές ώστε να κάνετε μια ολοκληρωμένη αρωματοθεραπεία και να διαμορφώσετε και έναν χώρο ιδανικό για χαλάρωση και ο δεύτερος είναι να βάλετε μερικές σταγόνες στο δέρμα σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Μπορείτε να εφαρμόσετε το αιθέριο έλαιο σε σημεία του σώματος σας που πονάτε ή είστε πιασμένοι, μπορείτε να τα εφαρμόσετε σε παλάμες σας και να εισπνέετε μέσα από αυτές όποτε εσείς το επιθυμείτε, ή μπορείτε να το εφαρμόσετε στα σημεία όπου μπορείτε να μετρήσετε το σφυγμό σας.

Ιδανικά αιθέρια έλαια για τον διαλογισμό σας.

Φυσικά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αιθέρια έλαια σας αρέσουν και νιώθετε ότι σας βοηθάνε να χαλαρώσετε και να συγκεντρωθείτε. Είναι μια προσωπική εμπειρία και ο καθένας τη διαμορφώνει όπως επιθυμεί και χρειάζεται. Εγώ θα σας προτείνω κάποια αιθέρια έλαια που θεωρώ ιδανικά με βάση τις ιδιότητες τους:

  • Σανταλόξυλο: Είναι ίσως το καλύτερο έλαιο για διαλογισμό, βοηθάει στον καθαρισμό και καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος που βαραίνουν το μυαλό σας. Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να σωπάσουν το μυαλό τους, θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε. Οργανικά μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και φυσικά να χαλαρώσετε.
  • Φασκόμηλο: Πολλοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια το χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν την αρνητική ενέργεια από ένα χώρο. Κατά την διάρκεια του διαλογισμού, μπορεί να απομακρύνει αρνητικές ενέργειες και σκέψεις που μπορεί να αποσπάσουν το μυαλό σας. Επίσης είναι αντικαταθλιπτικό και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης σας.
  • Λιβάνι: Το λιβάνι είναι το πιο ισχυρό αιθέριο έλαιο για το πνεύμα. Βοηθάει στη γείωση και την εξισορρόπηση, και μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με τον πνευματικό εαυτό σας. Το λιβάνι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του πρώτου τσάκρα σας, έτσι ώστε η ενέργειά σας να ρέει ελεύθερα. Επιπλέον μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής, να βελτιώσει την πίεση σας, και να καθαρίσει τις ρινικές διόδους σας.
  • Λεβάντα: Η λεβάντα είναι αγχολυτική, αντικαταθλιπτική και ιδιαίτερα χαλαρωτική. Είναι ιδανική για διαλογισμό διότι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες για νου και σώμα.
  • Ευκάλυπτος: Βασικό στοιχείο του διαλογισμού είναι ο έλεγχος και η συγκέντρωση στην αναπνοή. Ο ευκάλυπτος λειτουργεί ως αποχρεμπτικό, μπορεί να καθαρίσει τους αεραγωγούς και να απελευθερώσει τα πνευμόνια σας, δίνοντας σας την ικανότητα να αναπνέετε ελεύθερα.
  • Νερολί: Ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τον διαλογισμό σας πιο πνευματικό, μέσα από συναισθήματα αγάπης, αυτοεκτίμησης, δημιουργικότητας και έλεγχο των φόβων σας. Σωματικά μειώνει τον πόνο και τις φλεγμονές, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και είναι αντισπασμωδικό.

Πρέπει να αφιερώνουμε στους εαυτούς μας μερικές ιερές στιγμές, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε πρόσβαση, στα βαθύτερα και σοφότερα κομμάτια του εαυτού μας. Να ενωθούμε με τα κομμάτια του εαυτού μας και της ψυχής μας που ξεχάσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *