διαλογισμός

6 μάντρας για να κάνεις διαλογισμό το πρωί

Σε προηγούμενο άρθρο μου εξήγησα τι είναι μάντρα και πως μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, για να σας ξαναθυμίσω,  η λέξη mantra προέρχεται από τις δύο λέξεις, »man» και »tra». Η πρώτη σημαίνει μυαλό και η δεύτερη μεταφορά ή όχημα. Σε ελεύθερη μετάφραση mantra είναι το όργανο του μυαλού. Ένας ισχυρός ήχος ή δόνηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισέλθουμε σε βαθύτερο επίπεδο διαλογισμού. Το πιο γνωστό μάντρα είναι το om, που στον ινδουισμό θεωρείτε η πηγή όλων των μάντρα, ο πρώτος ήχος του σύμπαντος που προήλθε από την κοσμική δόνηση που είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία. Όπως ακριβώς και οι σκέψεις έτσι κ οι λέξεις είναι μορφές ενέργειας οι οποίες γίνονται ορατές μέσα από τις συχνότητες και δονήσεις. Έτσι λοιπόν, τα μάντρα είναι λέξεις ή φράσεις, που όταν επαναλαμβάνονται αυξάνουν το επίπεδο της συνείδησης και της επίγνωσης και ανοίγουν την πόρτα για την μεγαλύτερη κατανόηση του εσωτερικού μας εαυτού. Τα μάντρα λοιπόν είναι το ιδανικό όχημα που θα σας οδηγήσει σε ένα βαθύτερο διαλογισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους ήχους και φράσεις για να συγκεντρωθείτε αλλά και για να αλλάξετε την εσωτερική σας ενέργεια και τα συναισθήματα σας, οι δονήσεις των μάντρα θα αφυπνίσουν την πνευματική σας δύναμη και θα ισορροπήσουν τα τσάκρα σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσω το νόημα 6 μάντρα, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιείτε ως πρωινό διαλογισμό ώστε να ξεκινάτε τη μέρα σας με όμορφη ενέργεια και καθαρό μυαλό. Το μόνο μου έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε σε ένα ήσυχο δωμάτιο,  σε άνετη θέση με την πλάτη σας ίσια, κλείστε τα μάτια σας και επαναλάβετε τις συγκεκριμένες λέξεις, εστιάστε στον ήχο και στην δόνηση που παράγουν και γίνετε ένα με το νόημα τους. Μπορείτε να διαλογιστείτε από 5 λεπτά μέχρι όσο εσείς χρειάζεστε.

  1. OM ακόμη και αν δεν ασχολείστε με τη γιόγκα και το διαλογισμό, γνωρίζετε τη λέξη όμ. Πρόκειται για το πιο ιερό μάντρα με πολύ ισχυρή δόνηση και σημασία. Σύμφωνα με την ινδουιστική φιλοσοφία, το ομ είναι ο κοσμικός ήχος, ο πρώτος ήχος του σύμπαντος. Είναι ο ήχος της δημιουργίας και της καταστροφής.
  2. ΑΓΑΠΗ τι ποιο όμορφο από το να ξεκινάτε τη μέρα σας με μια ωδή στην αγάπη, με το να επαναλαμβάνετε τη λέξη και με τη συγκέντρωση σας σε αυτή δημιουργείτε μια ανάλογη ατμόσφαιρα δίπλα σας.
  3. SO-HUM με λίγα λόγια το συγκεκριμένο μάντρα μας εξηγεί πως όλοι είμαστε κομμάτι του σύμπαντος. ‘Είμαι ένα με το σύμπαν και όλες τις δημιουργίες’
  4. LAM είναι ο ήχος του πρώτου τσάκρα, του τσάκρα της βάσης
  5. VAM είναι ο ήχος του δεύτερου τσάκρα
  6. ΕΙΜΑΙ  σκοπός αυτού του μάντρα είναι να εστιάσουμε στον εαυτό μας, ώστε να τον γεμίσουμε με αισιοδοξία και δύναμη. Είμαι υγιείς, είμαι ευτυχισμένος, συγκεντρωθείτε σε αυτές τις σκέψεις και πιστέψτε σε αυτές.

Προσπαθήστε να αφιερώνετε 5 λεπτά το πρωί σε συνήθειες που θα σας κάνουν πιο δυνατούς εσωτερικά και ισορροπημένους.

Να είστε αισιόδοξοι και να πιστεύετε στον εαυτό σας. Μπορείτε να κάνετε θαύματα αρκεί να το πιστέψετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *