διαλογισμός

5 λεπτά πρωινός διαλογισμός στο κρεββάτι.

Watercolor woman silhouette of lotus yoga pose

Καιρό είχα να γράψω άρθρο για το διαλογισμό, για να πω την αλήθεια σήμερα το πρωί συνειδητοποίησα πόσο καιρό έχω να κάνω και εγώ η ίδια διαλογισμό, αυτός ο μήνα ήταν γεμάτος με πολύ τρέξιμο και δουλειά και κάπως έτσι μειώθηκε ο χρόνος που αφιέρωνα στο να κάνω διαλογισμό. Δεν είναι το θέμα ότι σταμάτησα να κάνω διαλογισμό για κάποιες μέρες, το πρόβλημα είναι ότι σταμάτησα  να δίνω χρόνο στο μυαλό μου, σταμάτησα να πατάω την παύση ώστε να μαζέψω ενέργεια και κάπως έτσι κατάλαβα ότι άρχισα να αγχώνομαι πιο γρήγορα. Είναι απαραίτητο ένα διάλειμμα από τις καθημερινές σκέψεις ώστε να μπορέσεις να τις διαχειριστείς καλύτερα, όπως χρειάζεται και το σώμα διάλειμμα ώστε να λειτουργεί καλύτερα. Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν άνοιξα τα μάτια σήμερα το πρωί και αποφάσισα να μην το αναβάλλω για μετά, έδωσα 5 λεπτά στον εαυτό μου και στο μυαλό μου για να κάνω διαλογισμό, ενώ ήμουν ακόμα στο κρεββάτι, τι είναι 5 λεπτά; Προσωπικά 5 λεπτάκια ακόμη στο κρεββάτι μου φαντάζει πολύ όμορφο και είναι κάτι που όλοι αποζητάμε, ας τα εκμεταλλευτούμε λοιπόν.

Πώς θα το κάνετε:

Ανοίξτε τα μάτια σας, τεντωθείτε και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές, καθίστε σε άνετη στάση οκλαδόν, μπορείτε να μείνετε ξαπλωμένοι αλλά ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, το πιο πιθανό είναι να σας πάρει ο ύπνος! Καθίστε οκλαδόν λοιπόν και απλά αναπνεύστε, παρατηρήστε την αναπνοή σας και επικεντρωθείτε στην εκπνοή σας, εκπνεύστε όλο τον αέρα από τα πνευμόνια σας, μερικά δευτερόλεπτα απλά κάντε αυτό. -Εισπνοή, εκπνοή- στην συνέχεια βάλτε την παλάμη σας πάνω στην κοιλιά σας και παρατηρήστε τον τρόπο που κινείτε ενώ αναπνέετε. Νιώστε κάθε αναπνοή σας, δεν είναι μόνο μια μηχανική κίνηση, είναι ζωή και μεταφορά ενέργειας νιώστε αυτή την ενέργεια. Μείνετε 1-2 λεπτά εδώ, στο εδώ και τώρα και προσπαθήστε να νιώσετε πόσο σημαντική είναι η αναπνοή σας, το μυαλό σας είναι επικεντρωμένο εκεί, μην σας απασχολούν διάφορες τυχαίες σκέψεις που μπορεί να εμφανίζονται, αφήστε τες να σβήσουν. Τέλος, πάρτε μερικές αναπνοές και δώστε ρόλο και νόημα  σε αυτές, εισπνέετε θετική ενέργεια, αγάπη και χαρά και εκπνέετε θυμό προβλήματα και πόνο. Μείνετε ακίνητοι μερικά δευτερόλεπτα, ανοίξτε τα μάτια σας, χαμογελάστε και ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο όμορφο τρόπο.

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου κάνε μικρές θετικές αλλαγές στην καθημερινότητα σου, αυτές οι αλλαγές θα σου αλλάξουν τη ζωή.

Να προσέχετε τον εαυτό σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *