διαλογισμός

Κάντε διαλογισμό, ζωγραφίζοντας!

134751dd86a20bf95df83b1fb7c34f77Τα είπαμε, ο διαλογισμός δεν είναι μόνο να κάθομαι στη στάση του λωτού, να κλείνω τα μάτια μου και να αδειάζω το μυαλό μου! Θα ήταν πολύ καλή ιδέα να μπορούσαμε να ελέγξουμε σκέψεις και μυαλό τόσο εύκολα, αλλά δεν μπορούμε. Έχουμε μάθει σε διαφορετικούς ρυθμούς μέσα στους οποίους το μυαλό μας συνέχεια τρέχει και επεξεργάζεται δεδομένα και καταστάσεις, για να μπορέσουμε να το βάλουμε σε κατάσταση αδράνειας είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή, κάτι το οποίο αξίζει αν αναλογιστούμε τα πολλαπλά οφέλη του διαλογισμού:

  • Μέσα από τη βαθιά και σωστή αναπνοή, αυξάνετε η  κυκλοφορία  του οξυγόνου στους μύες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ένταση και η κούραση των μυών.
  • Έχει αποδειχθεί πως συμβάλει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης λόγω της χαλάρωσης που προσφέρει και της μείωσης του άγχους .
  • Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στον έλεγχο έντονων συναισθημάτων, όπως θυμού, νεύρα, άγχος.
  • Σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο και ψυχραιμία να αναθεωρήσεις μια σκέψη και να χειριστείς μια δύσκολη κατάσταση.
  • Βελτιώνει την συγκέντρωση και  τη δημιουργικότητα.
  • Μειώνει το άγχος και χαρίζει γαλήνη μυαλού
  • Σε βοηθάει να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτογνωσία και μία αίσθηση σκοπού στη ζωή.

Αυτά και άλλα πολλά, είναι αποτέλεσμα έστω και λίγων λεπτών μέσα στη μέρα βαθιάς συγκέντρωσης και διαλογισμού! Δεν χρειάζεται να κάθεστε με τις ώρες και να προσπαθείτε μάταια να αδειάσετε το μυαλό σας, υπάρχουν τρικς και τακτικές που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε και να εστιάσετε το μυαλό σας σε ένα σημείο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Ήδη σας έχω πει το κόλπο του περιπατητικού διαλογισμού. Σήμερα θα σας πω για τον διαλογισμό μέσα από τη ζωγραφική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ζωγραφιές κενών σημείων από μάνταλα ή διάφορα περίπλοκα σχέδια, κάτι σαν αυτό:

95bf02f5fd967f16f4838306e4286094

και να τα ζωγραφίσετε. Μόλις αρχίσετε και μέσα σε λίγα λεπτά το μυαλό σας θα αδειάσει και θα επικεντρωθείτε στα χρώματα και στη ζωγραφική! Είναι μια πολύ καλή τεχνική χαλάρωσης και έλεγχου των σκέψεων σας, ειδικά σε στιγμές μεγάλης έντασης. Επίσης υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για κινητά και tablets ώστε να μπορείτε να κάνετε διαλογισμό ζωγραφίζοντας όπου και να είστε. Λίγα λεπτά το πρωί ή το βράδυ θα μπορέσουν να αλλάξουν τη λειτουργία του εγκεφάλου σας! Βγάλτε φωτοτυπία μερικά μάνταλα, πάρτε ξυλομπογιές και ετοιμαστείτε να χαλαρώσετε το μυαλό σας!

Περιμένω τα σχόλια σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *